Sesam Street 323b, 4010, Norway

We’re open Monday – Friday, 8 a.m. – 7:30 p.m. EST

Frequently Asked Questions

Please read our FAQ before sending us a message.

Bij elk type borstprothese hoort een maattabel. Onder aan de pagina vindt u de maattabel die gebaseerd is op uw beha maat en type borstprothese. Zoek uw beha maat in de tabel en onderaan de tabel vindt u de borstprothese maat. De maten variëren van 0 t/m 17.

Klik op deze link: Bepaal uw BH Maat.
Meet de onderwijdte en bovenwijdte zoals aangegeven in de afbeeldingen. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal plat op de huid ligt.
Zorg ervoor dat uw armen tegen uw lichaam liggen anders kunnen meet fouten optreden. Iemand anders laten meten geeft meestal een nauwkeuriger resultaat.
Rond de maat naar boven af en voer deze in de maattabel. Uw behamaat rolt eruit. Op onze site vindt u uitsluitend Europese maat beha’s.

Wij zijn een webshop en verkopen borstprothesen, borstprothesen lingerie, speciale produkten en accessoires.
Wij bedienen iedereen met respect in binnen en buitenland.
Onze belangrijkste doelgroepen zijn vrouwen die in het verleden een borstamputatie of borstsparende operatie hebben ondergaan en transgender mensen.

Ja wij leveren onze producten in bijna alle landen in de wereld. De meeste bestellingen gaan naar het buitenland.

Het hangt ervan af waar u woont echter 98% van onze bestellingen worden binnen 6 werkdagen binnen de (EU) Europese Unie geleverd. Zodra wij uw bestelling ontvangen krijgt u binnen 48 uur bericht wanneer wij verwachten bij u te leveren.

U ontvangt tevens een traceercode op de dag van verzenden en een internet URL waarmee u uw postpakket kunt volgen.

Wij hebben verschillende betaling methoden. U kunt betalen met Ideal via u eigen bank, met een creditkaart of u kunt vooruit betalen via een bankoverschrijving.
Als u uw bestelling bij ons op afspraak afhaalt kunt u contant betalen. Met grote uitzondering leveren wij persoonlijk bij uw thuis.

Ja, bij het invoeren van uw adresgegevens kunt u kiezen om uw bestelling op te halen bij een PostNL Servicepunt alleen in Nederland.
Ook kunt u op afspraak uw bestelling ophalen bij ons. Stuur een e-mail naar info@contactbreastprosthesis.com.

Wij zijn gevestigd in Rucphen. Rucphen ligt op de Belgisch Nederlandse grens.

Ja al onze pakketten worden met grote zorg discreet verpakt. Aan de buitenzijde van de verpakking is niet te zien wat er in de verpakking zit.
Wij gebruiken als afzender L Day dus niet onze website namen.

Het hangt ervan af hoe intensief u uw borstprothese draagt. Bij dagelijks gebruik 24/7 is de levensduur ongeveer 1.5 t/m 2 jaar. De fabrikant van de borstprothese geeft een fabrieksgarantie van 1 jaar op productie fouten.

Bij zelfhechtende borstprothesen is de levensduur van de hechtlaag bij 24/7 gebruik ongeveer een 1 tot 1.5 jaar.

Wij spreken dagelijks klanten die meer dan 5 jaar hun borstprothese gebruiken voordat ze kapot gaan. Kortom het hangt sterk af hoe u omgaat met uw borstprothese.

De meeste borstprothesen gaan kapot door onzorgvuldig gebruik. Eén gaatje in uw borstprothese zorgt ervoor dat de siliconen uit uw borstprothese loopt. Een gat kan ontstaat door scherpe sieraden maar ook door derde die een vinger drukt in de borstprothese. Ook de nagels van de poes kan een oorzaak zijn van een kapotte borstprothese. Zelden is het een productiefout.

Gebruik uitsluitend de meegeleverde schoonmaakmiddelen van de fabrikant. Amoena, ABC en Aphrodite hebben hun eigen schoonmaakproducten.

Voor de Amolux Diamond raden wij de Soft Cleanser van Amoena aan (productnummer 087).

Reinigen doet u makkelijk met de hand (of met meegeleverd Amoena borsteltje). Maak de borstprothese nat met lauw water en verwijder vuil met water en de voorgeschreven schoonmaakmiddelen. Spoel daarna de borstprothese schoon met water en na enige minuten drogen keert de hechting van de zelfhechtende borstprothese terug.

Productnummers: Amoena Soft Cleanser (087), ABC Form Clean (927), en Aphrodite Breast Form Wash (1000).

Geverfde zwarte kleding die niet voor gebruik is uitgewassen geeft zwarte kleurstof af als u transpireert.
De kleurstof trekt in de siliconen borstprothese en is niet meer te verwijderen. Het gaat meestal om goedkope kleding in donkere kleuren.

De meeste borstprothesen zijn gemaakt van natuurlijke huidvriendelijk siliconen.

Bij een heel klein percentage mensen ontstaat huidirritatie. Bij huidirritatie kunt u uw siliconen borstprothese gebruiken in combinatie met een borstprothese hoesje (160) of een borstprothese beha. De borstprothese beha heeft borstprothese zakjes waar de borstprothese in passen.

Ook kunt u een Priform(216), Leisureform(132), Firstform(916) of Triangle Puff Form(910) bestellen die niet gemaakt zijn van siliconen.

U mag geen borstprothese dragen bij open wonden. Laat wonden 6 weken helen voordat u een borstprothese draagt.

Ongeveer 10 tot 12 maanden na een borstsparende operatie of volledige amputatie.

Een deelprothese wordt geadviseerd bij een borstsparende operatie, een gewone prothese gebruikt u bij een volledige amputatie van de borst.

Bij transvrouwen die na een jaar hormoongebruik borstontwikkeling hebben kan een deelprothese helpen om een grotere cup maat te creëren.

De meeste zwemprothesen zijn lichter dan de normale borstprothese. De achterzijde van een zwemprothese is een beetje hol waardoor het water makkelijker langs de prothese loopt en prettiger draagt tijdens het zwemmen. Ook de transparante kleur van de borstprothese schijnt niet door zwemkleding.
De Amoena Aqua Wave(149) en de ABC Swim Form Triangle(931) zijn zwemprothesen.

Met alle prothesen in ons assortiment kun u zwemmen, zowel in de zee als in chloorwater.
Maak na het zwemmen de prothese goed schoon.

Nee de meeste borstprothesen hebben geen tepel. Uw tepelkleur en tepelmaat bepaalt welke tepel bij u past. U kunt een tepelset aanschaffen die bij uw persoonlijke wens past.

Amoena(136-137-138-139), Amolux (AL030-Al031-AL032 en AL033) en ABC(907) bieden tepelsets aan.

De Aphrodite breast form voor transgenders heeft een geïntegreerde tepel in drie verschillende kleuren.

Rechts boven op de website vindt u een vergrootglas. Als u hierop klikt kunt u zoeken op merk, product nummer, categorieën, product en nog meer. Ook kunt u links op de site de categorieën tool gebruiken.

U kunt een e-mail naar ons sturen info@contactbreastprosthesis.com. Of u kunt bellen tijdens ons telefonisch spreekuur van maandag t/m woensdag tussen 18:00 uur t/m 19:30 uur op telefoonnummer: +31 (0)165 344831

Send us an email

Geen velden gevonden.

This is form is just for demo purpose. No inquiries will be answered.