Littekentherapie producten CuraScar in de Recovery Care map

Compressie- en siliconentherapie

Combinatietherapie met siliconen en compressie bevordert een optimale littekenbehandeling. Postoperatieve compressiebeha’s en kleding die samen met siliconenpleisters worden gebruikt, bevorderen de littekengenezing

Littekentherapie met compressiekleding en siliconenpleisters kan de zichtbaarheid van het litteken verminderen en de textuur van het littekenweefsel verbeteren. Het is een bewezen en succesvolle therapeutische benadering voor de behandeling van littekens.

Tijdens uw herstel zijn comfortabele CuraSupport compressiebeha’s, CuraScar compressiekleding en CuraScar siliconen pleisters de beste keuze voor uw littekenbehandeling na eender welk type borstoperatie, zoals mastectomie, borstsparende ingreep, borstreconstructie, borstvergroting of -verkleining. Afhankelijk van uw individuele behoeften kunt u kiezen uit een reeks siliconen strips en pleisters alsook compressiekleding voor uw persoonlijke littekenbehandeling. Van zodra de wonde gesloten is, kan de littekenbehandeling van start gaan.

De CuraScar-kledingstukken zijn ideaal voor vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan met eigen weefsel. Elke operatie leidt in een bepaalde mate immers tot littekens. Het risico op overmatige littekens op de plaats waar weefsel is verwijderd, wordt aanzienlijk geminimaliseerd door het gebruik van een littekencompressiekledingstuk.

Compressiekleding wordt ingezet als onderdeel van een therapeutische benadering van littekentherapie. Wanneer ze vroeg in de behandelingsfase worden gebruikt, kunnen CuraScar-kledingstukken het wondgenezingsproces ondersteunen en een succesvol chirurgisch resultaat helpen verzekeren.

Compressie bij littekentherapie

Compressie bij littekentherapie betekent dat er een druk wordt uitgeoefend op het gesloten wondgebied door middel van compressiekleding. Dit vermindert de toevoer van bindweefsel naar de wonde waardoor je minder littekenvorming krijgt. Het extra toevoeren van bindweefsel naar een wondgebied is een natuurlijke reactie van ons lichaam, maar kan dus voor overmatige littekens zorgen. Door middel van compressie kunnen we dit tegengaan. Als gevolg zal het litteken platter en vager zijn.

Bestelcode: Siliconen Pleisters (Recovery Care)

010 Strips Siliconen Littekenpleister 2 stuks

011 Vierkant Siliconen Littekenpleister 2 stuks

012 Mammilia Cirkel Siliconen Littekenpleister 2 stuks

013 Anker Siliconen Littekenpleister 2 stuks

Bestelcode: Compressie Kleding (Recovery Care)

45000 Bella Compressie Panty kleur nude

45001 Bella Compressie Panty kleur zwart

45002 Compressie Bermuda kleur nude

45003 Compressie Bermuda kleur zwart

45004 Compressie Belly Bandage kleur nude

45005 Compressie Belly Bandage kleur zwart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *